Sâmbătă, Ianuarie 20, 2018

         Romania 240-animated-flag-gifssudan-240-animated-flag-gifs 

Atractii

Coasta sudaneza a Marii Rosii

Bine ai venit la Marea Roșie Sudaneza! Pentru mulți turisti si sudanezi aici sunt comori necunoscute. pe vremuri splendoarea recifelor noastre a fost accesibila doar câtorva scafandri pioneri indrazneti. Acum, fluxul de turiști scafandri în Sudan și numărul de sudanezi ce vor sa arunce o privire sub suprafața mării sunt în creștere. Mulți oameni împărtășesc emoția și entuziasmul acestei lumi plină de viață și plină de culori în multe combinații și modele. Acum este mai ușor sa vezi ce este acolo, dintr-o barca cu fund de sticlă, printr-o mască și snorkel, sau prin scufundare cu echipament complet - de ce să nu arunci o privire chiar tu? Esti binevenit!

Caracteristici de pe coasta sudaneza a Marii Rosii:

Marsas și Recife

Coasta sudaneza are două caracteristici importante: lagunele de coastă, numite la nivel local marsas și recife, numite Shaab în limba arabă. Marsas pot fi protejate prin formatiuni sub forma de golf în bariera de recif, ca de exemplu Marsa Kuwei, sau ar putea intra în câmpia de coastă mult dincolo de linia generala de coastă, ca de exemplu Port Sudan. În marsas, în ciuda afluxurilor de apă dulce din timpul sezonului ploios scurt, coralii cresc și se formeaza butoane de corali (zeci de centimetri pana la metri în mărime) și petice de recif (de metri până la zeci de metri în mărime).

Recifele sunt diferențiate în funcție de pozițiile și formele lor. Exista recife fringing. Cu excepția intrărilor Marsa se intind de-a lungul intregii coaste. Ele sunt, de obicei, de aproximativ 1000m lățime, dar pot ajunge la 3000m. Cea mai impresionanta crestere a coralilor si cea mai bogata viata marina poate fi observata pe marginea exterioara, dar si partea protejata din interior oferă de asemenea multe habitate interesante și comunități de organisme. În al doilea rând, există recife barieră: acestea sunt separate de coastă și recifele fringing de un canal pentru nave, în general, la aproximativ 100 m, dar la nivel local până la 400 m adâncime, și 2-4 km lățime. Barierele variază de la peretii ingusti si discontinui de recif, de doar câteva zeci la câteva sute de metri lățime pana la platforme de până la 14 km lățime, care sunt presărate cu petice de recife și depresiuni de mai multe zeci de metri adâncime. Recifele Towartit și Wingate sunt exemple de acest tip recif.

Al treilea tip de recife sunt atolii, platforme de recif situate în larg și înconjurate de apele de câteva sute de metri adâncime. Dimensiunile orizontale sunt de sute de metri până la câțiva kilometri. Flancuri abrupte se ridica la o margine putin adanca de recif care acoperă lagune de câteva zeci de metri adâncime. Sanganeb și Shaab Rumi sunt exemple des vizitate. Toate tipurile de recife oferă zone de mică adâncime și / sau protejate pentru snorkeling și site-uri interesante pentru scafandri în imediata apropiere.

Mangrovele și pădurile de mangrove, ce adapostesc o faună diversă, împrăștiate de-a lungul unei mari portiuni din coasta Mării Roșii sunt bine reprezentate în coasta sudaneza la sud de Port Sudan.

SNORKELLING: Drumul usor catre o experienta interesanta

În cazul în care curiozitatea dumneavoastră va convinge să va aventurati în mare pentru o excursie de snorkeling, aici sunt câteva sfaturi practice care vă pot ajuta să evitati greșelile pe care incepatorii le fac de obicei. Echipament: Mulți ce vor sa faca snorkeling au fost descurajați de mastile neetanse - dar ce poate face o masca, dacă nu se potrivește pe fata? O mască ce se potriveste, care acoperă ochii și nasul, un snorkel constând dintr-un tub simplu, cu o piesă pentru gura și aripioare cu un ajustaj reprezintă condiții prealabile.

Training: Începeți în piscină sau în apă pana la genunchi in recif de fringing și învața să utilizezi echipamentul bine înainte de a te aventura în adâncimi în care nu poti sta in picioare. Nu iti supraestima capacitatea.


Sanatate: În general, starea de sanatate trebuie sa fie de la buna la foarte buna. In orice zi, orice răceală ușoară, orice disconfort din cauza unei stari de rău sau simptome ușoare similare sunt indicii împotriva unei excursii de snorkeling.


Soare: In latitudinile sudaneze Soarele este puternic peste tot, dar pe mare reflecția din apă și reflectia soarelui in pelicule de apă ii multiplica intensitatea, astfel cele mai dese afectiuni de snorkeling sunt arsurile solare. Utilizați imbracaminte de protectie, mai ales pe spate și partea din spate a picioarelor.


Mare: Curenții de mare, v-ar putea lua rapid de pe uscat sau din barca, asa ca verifica pe înainte de a pleca la snorkeling. Evitați surfing-ul pe creasta recifului, te poate arunca cu ușurință pe piatra de recif, ceea ce poate duce la mai mult de câteva zgârieturi.


Viata marina: Multe animale marine sunt potențial periculoase, spectrul variază de la corali care taie pielea, corali de foc ce va pot provoca arsuri, la pești a căror otravă v-ar putea lasa inconștient în câteva minute. Deși lista este impresionanta, ca o regulă, animalele periculoase sunt defensive și vei evita, practic, toate problemele dacă te abții de la a atinge viața marină, în orice formă. Deci, nu urmari sau incerca sa prinzi pește .... și stai departe de orice pește care începe să se apere. Și, având în vedere că, în general, cei ce fac snorkeling înoata, și nu merg nu există nici un pericol de a călca pe creaturile bine camuflate, cum ar fi foarte otrăvitorul pește-piatră. Și daca apare vreunul din acei rechini rari, nu este nevoie de a-i apuca de coada.


Regula de baza: Niciodata sa nu mergi singur! Un partener vă poate ajuta în situații de urgență minore și du-te pentru ajutor în cele mai mari și, din moment ce recifele din Sudan, sunt locuri foarte singuratice, ai putea fi ușor de uitat, fără un partener. Cu toate acestea, alege-ti partenerul cu atenție (vezi mai sus "Sănătate", "echipamente", "Training", etc). Este snorkeling periculos? După ce s-au luat măsuri de precauție de bază este mai puțin periculos decât mersul pe bicicletă: nu apar defecțiuni tehnice și nu există scafandri nechibzuiti sub apă.

 

 

Documente

Documente Pasaport

Faceti click aici pentru documentele de reinnoire a pasaportului.


Viza de intrare

Faceti click aici pentru documentele pentru viza de intrare..

Sumar

History: Land of the oldest human civilization, kush or meroetic kingdom (800BC - 320 )
Location: An Afro-Arab country, situated in heart of Africa, dominated by river Nile
Capital: Khartoum
Area: 1.882 million sq. miles
Population: 36 million, with 2.6 % growth rate
Climate: Ranges between Tropical in South, desert in North
Currency: Sudanese Pound
Official language: Arabic, english as a second langauge
Religions: Islam, Christianity

Sudan Map