Sâmbătă, Ianuarie 20, 2018

         Romania 240-animated-flag-gifssudan-240-animated-flag-gifs 

Guma Arabica

Guma arabica este exudatul cleios natural obținut prin crestarea ramurilor copacului Acacia Senegal

Productia de guma arabica incepe cu fermierul Sudanez, ce cresteaza arborii. Cand guma se scurge, fermierul o colecteaza si o duce la una din pietele de licitatie.

Proprietatile Gumei Arabice

Solubilitate – poate produce solutii cu concentratie de pana la 55%. Guma Arabica este solubila in apa rece. Alte gume sunt fie insolubile in apa rece, fie formeaza suspensii coloidale.

Vâscozitate - O soluție apoasă de 20% va da mai puțin de 100 cps; ex: Guma arabică nu este foarte vâscoasa la astfel de concentrații. Vâscozitatea mare se obține numai la concentrații cuprinse între 40 - 50%.

Peliculogen – Proprietatile Gumei Arabice de a forma filme o fac ideala pentru confectii si placi litografice.

Emulgator - Guma arabică produce emulsii foarte stabile, fiind astfel foarte util în prepararea de emulsii ulei-în-apă folosite in industria alimentara, în special pentru uleiuri citrice.

Culoare - Incolora (calitate de top) – culoare pai pal(calitate medie).

Gust – Guma arabica nu are gust si nu afecteaza sau altereaza gustul sau mirosul produselor in care este folosita.

Fibra - Guma Arabica poate fi catalogata ca fiind 95% "fibre solubile", in conformitate cu cele mai recente dovezi ale expertilor in nutritie.

Valoare calorica – Recunoscut oficial in SUA ca fiind sub 1 Kcal/gram. Definit ca fiind fibre alimentare polizaharidica cu aport caloric redus.

Reductor de colesterol – Studiile privind nutritia populatiei arata o reducere a nivelurilor de colesterol atunci cand cantitati peste medie de Guma Arabica(25grame pe zi) sunt ingerate sub forma de solutie.

Starea toxicologica - "ADI nu este specificat" (JEFCA + EEC); "In general recunoscut ca fiind sigur" (GRAS), USA.

Patiserie:

Utilizarea de gumă arabică în industria de cofetărie este una dintre cele mai importante aplicații. Este recunoscut drept ingredientul natural preferat pentru producerea de bomboane moi de înaltă calitate. Aici guma este în principal utilizata (și oferă cea mai bună performanță posibilă), în formă brută, care permite fabricarea unei bomboane moi, de mestecat. Aceasta face ca produsul moale, dar ferm, sa reziste mai mult intr-o forma masticabila nelipicoasa. Au fost lansate recent, cu un deosebit succes, bomboane gumate moi cu numar redus de calorii cu un procentaj de Guma Arabica de pana la 40-50%. Mai mult decât atât, guma arabică este un agent de transport al aromei excelent si este folosit de catre preparatori pentru a obtine un gust clar, proaspat si de lunga durata.
Guma arabică poate fi folosită pentru a emulsiona uleiurile aromate sau grăsimile în cofetărie sau pentru a întârzia cristalizarea în confecțiile cu nivel ridicat de zaharoza. Capacitatea gumei arabice de a forma pelicule o face un ingredient util pentru confectionarea glazurii. In plus, bomboanele ce previn degradarea dintilor contin Guma Arabica, aceasta fiind rezistenta la degradarea cauzata de microorganismele din cavitatea bucala.

Diverse aplicatii in brutarie:

Oriunde sunt necesare proprietati peliculogene si de emulsie fara a afecta gustul sau forma produsului finit, Guma Arabica este un ingredient ce trebuie luat in considerare.

Bauturi:

Ca agent de emulsionare, guma arabică este utilizata pe scară largă într-o gamă largă de băuturi. Integritatea si stabilitatea emulsiilor produse chiar si in medii slab acide fac din Guma Arabica un ingredient potrivit pentru acestea. De asemenea, este utilizata ca agent de opacizare într-o gamă largă de băuturi. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizata ca un agent de limpezire în producția de băuturi alcoolice.

Arome încapsulate:

Produse uscate ambalate, cum ar fi băuturi instant, amestecuri de desert, baze de supă și "arome uscate prin pulverizare de pe raft" pot fi formulate folosind guma arabica. Protectia aromei, emanatiile aromate potrivite, termenul de valabilitate lung, și dispersabilitatea ridicata sunt avantajele oferite de guma arabică.

Diverse aplicatii industriale:

Capacitatea de guma arabica, pentru a forma pelicule foarte uniforme, și de a "transporta" numeroase ingrediente prin uscare co-pulverizare, a făcut o opțiune recunoscut în glazuri pulverizate, de asemenea, ceramica de înaltă tehnologie, și ca agent de floculare în rafinare minereu de anumite minerale . Ea are, de asemenea, utilizări în stratificarea hârtiei, dimensionarea si finisarea textilelor, inhibitori de coroziune metalica, adezivi, printuri de emulsie și pesticide. O utilizare importantă este în cerneluri litografice, unde capacitatea sa de a forma pelicule o face deosebit de adecvata pentru tratamentul plăcilor fotosensibile.

Farmaceutice, vitamine, cosmetice:

Uscat prin pulverizare guma arabica este folosit atât ca purtător în capsule, cat și ca liant pentru comprimate. Una dintre utilizările sale cele mai vechi și mai cunoscute este în siropuri de tuse. Guma arabică poate fi folosită în compoziția produselor cosmetice, cum ar fi masti, creme de par si fixative, creme și loțiuni de protecție și utilizări medicinale.

Forme farmaceutice bogate in fibre:

 

Guma arabica, în mâinile de tehnologi alimentare creative, pot fi formulate ca o parte din suplimente nutritive naturale, care ajuta pentru a adăuga fibre solubile într-o formă gustoasă. Gumă arabă are o lunga istorie de a fi utilizat în concentrații fel de mare ca cincizeci la suta in anumite confectii. Recent, gumă arabică se pretinde de a îmbunătăți calitatea vieții de la pacientii cu insuficienta renala cronica, coborind nivelul de azot din uree.

Documente

Documente Pasaport

Faceti click aici pentru documentele de reinnoire a pasaportului.


Viza de intrare

Faceti click aici pentru documentele pentru viza de intrare..

Sumar

History: Land of the oldest human civilization, kush or meroetic kingdom (800BC - 320 )
Location: An Afro-Arab country, situated in heart of Africa, dominated by river Nile
Capital: Khartoum
Area: 1.882 million sq. miles
Population: 36 million, with 2.6 % growth rate
Climate: Ranges between Tropical in South, desert in North
Currency: Sudanese Pound
Official language: Arabic, english as a second langauge
Religions: Islam, Christianity

Sudan Map