Sâmbătă, Ianuarie 20, 2018

         Romania 240-animated-flag-gifssudan-240-animated-flag-gifs 

Economie

În ciuda faptului că este pe locul 17 in topul cresterilor economice în lume, cu noi politici economice și investiții în infrastructură, Sudan încă se confruntă cu probleme economice formidabile, deoarece trebuie să se ridice de la un nivel foarte scăzut al producției pe cap de locuitor. Începând cu anul 1997, Sudanul a implementat reformele macroeconomice recomandate de FMI.

În 1999, Sudan a început să exporte petrol brut și în ultimul trimestru al anului 1999, a înregistrat primul său excedent comercial. Producția de petrol a crescut (producția actuală este de aproximativ 520.000 de barili pe zi (83.000 mc / zi)) a reînviat industria ușoară, și zonele de prelucrare pentru export extinse a ajutat la creșterea PIB-ului la 6,1% în 2003. Aceste câștiguri, împreună cu îmbunătățirile politicii monetare, au stabilizat cursul de schimb.

În prezent, petrolul este principalul export al Sudanului, iar producția este în plina creștere. Cu creșterea veniturilor din petrol economia Sudanului este în plină expansiune, cu o rată de creștere de aproximativ 9% în 2007. Creșterea susținută era de așteptat in urmatorul an, datorită nu numai creșterii producției de petrol, dar, de asemenea, un impuls de hidroelectricitate (randament anual de energie electrică de 5,5 TWh ), furnizata de Barajul Merowe.

Resurse minerale bogate sunt disponibile în Sudan inclusiv: petrol, gaze naturale, aur, argint, crom, azbest, mangan, gips, mică, zinc, fier, plumb, uraniu, cupru, caolin, cobalt, granit, nichel, staniu, aluminiu.

Producția agricolă rămâne sectorul cel mai important din Sudan, folosind 80% din forța de muncă și contribuie cu 39% din PIB, dar cele mai multe ferme rămân dependente de ploaie și sensibile la secetă. Instabilitatea, conditiile meteorologice nefavorabile, și prețurile agricole mondiale scazute - asigură că o mare parte a populației va rămâne la sau sub pragul de sărăcie pentru ani ce vor urma.

Barajul Merowe, de asemenea, cunoscut sub numele de Merowe Multi-Purpose Hydro Project sau Barajul Hamdab, este un mare proiect arhitectural in Nordul Sudanului, la aproximativ 350 km nord de capitala Khartoum. Acesta este situat pe râul Nil, aproape de a patra cataractă unde râul se împarte în mai multe ramuri mai mici, cu insule mari în între ele. Merowe este un oraș la aproximativ 40 km în aval de site-ul de construcție de la Hamdab.

Scopul principal al barajului va fi generarea de electricitate. Dimensiunile sale il fac cel mai mare proiect contemporan de energie hidro în Africa. Construcția barajului a fost finalizata la mijlocul anului 2008, furnizand energie electrica catre mai mult de 90% din populație. Alte stații alimentate cu gaz sunt în construcție în statul Khartoum; acestea au avut, de asemenea, termen de finalizare anul 2008.

 

În ciuda sancțiunilor americane, economia sudaneza are una din cele mai rapide creșteri din lume, potrivit unui raport din New York Times din octombrie 2006.

Documente

Documente Pasaport

Faceti click aici pentru documentele de reinnoire a pasaportului.


Viza de intrare

Faceti click aici pentru documentele pentru viza de intrare..

Sumar

History: Land of the oldest human civilization, kush or meroetic kingdom (800BC - 320 )
Location: An Afro-Arab country, situated in heart of Africa, dominated by river Nile
Capital: Khartoum
Area: 1.882 million sq. miles
Population: 36 million, with 2.6 % growth rate
Climate: Ranges between Tropical in South, desert in North
Currency: Sudanese Pound
Official language: Arabic, english as a second langauge
Religions: Islam, Christianity

Sudan Map